top of page
Softwash
SoftWash Systems by ROWW
Softwash Swoosh Logo

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Uw SoftWash-specialist in Vlaams-Brabant

SoftWash Systems Certified

Bent u op zoek naar een expert op gebied van de SoftWash-methodiek in regio Vlaams-Brabant, Mechelen of Klein-Brabant? Ro Water. Works uit Bornem is gecertificeerd partner van SoftWashSystemsTM. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om u een duurzame behandeling van een uiteenlopend aantal ondergronden aan te bieden, zonder gebruik te maken van hogedrukreiniging en de eventuele schade aan de ondergrond als gevolg. Wij zijn het enige bedrijf in Vlaams-Brabant die het officiële SoftWash-keurmerk ontvangen hebben, een erkenning waar wij bijzonder trots op zijn.

Alles wat u moet weten over SoftWash

Wat is SoftWash?

SoftWash is een revolutionair concept van oppervlaktebehandeling, dat in de jaren '90 is ontstaan in de VS. Deze methode is ontwikkeld vanuit de botanische en microbiologische benadering van de oorzaken en gevolgen van alle organische en anorganische vervuiling van diverse soorten ondergronden. Als duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld hogedrukreiniging, kan bij SoftWash zonder beschadiging van het oppervlak gereinigd worden met 100% biologisch afbreekbare producten. Deze worden onder lage druk op de te behandelen ondergrond aangebracht. Bovendien verbruiken we tijdens een SoftWash-oppervlaktebehandeling slechts een derde van de hoeveelheid water ten opzichte van hogedrukreiniging. De werkzaamheid van deze producten zorgt ervoor dat alle ondergronden gereinigd en behandeld zijn met een afwerkingsresultaat dat vier tot zes keer langer zichtbaar blijft ten opzichte van de gekende manieren van oppervlaktebehandeling. Zodoende is SoftWash de ideale methode voor buitenreiniging.

Duurzame biologische reiniging

Alle gebruikte producten zijn biologisch afbreekbaar en geproduceerd op waterbasis. Dat is een van de voorwaarden van ons GoodStewards™-logo. Dat betekent dat ze binnen de 20 dagen na introductie in de omgeving 100% biologisch worden afgebroken. Een SoftWash-behandeling verwijdert vuil en viezigheid, insectennesten en spinnenwebben, maar vernietigt ook mos, meeldauw, algen en bacteriën om zo een gezuiverde ondergrond achter te laten. Uw keuze voor de behandeling door een SoftWashSystems™-partner verzekert u van een gecertificeerde en betrouwbare uitvoerder die de nodige opleiding heeft genoten en de knowhow in huis heeft om met de juiste werkmethodiek, producten en materialen uw project uit te voeren. U laat dus met een gerust hart uw gevel door ons reinigen.

Oorzaken van vervuiling

Iedere ondergrond blootgesteld aan weersinvloeden en oriëntatie, bouwt stelselmatig vuil, stof en viezigheid op. Dat ondersteunt op zijn beurt de ontwikkeling van (korst)mos, meeldauw en ander bacteriële vervuiling op daken, gevels, opritten en andere oppervlakken en structuren. We kunnen stellen dat deze ondergronden “geïnfecteerd” zijn met mos, meeldauw, algen en bacteriën. Bij de traditionele oppervlaktebehandelingen is er vooral een visueel resultaat, maar is de oorzaak van het probleem niet aangepakt. Vaak is hier enkel de buitenste laag van de vervuiling (het gevolg) verwijderd. Dat heeft als resultaat dat het probleem zich op termijn regelmatiger en sneller manifesteert. Na de SoftWash-behandeling is de ondergrond niet enkel visueel gereinigd, wat een mooiere uitstraling van uw eigendom als gevolg heeft. De ondergrond heeft bovendien ook een dieptereiniging ondergaan, wat kan gelijkgesteld worden aan een “desinfectie”. Het resultaat is een ondergrond vrij van het negatieve effect van bacteriën op deze ondergrond, uw leefomgeving of uw gezondheid.

Kies voor het milieu en de beste kwaliteit

Wilt u graag de buitenkant van uw woning, logistiek centrum of kantoorgebouw laten reinigen op milieuvriendelijke wijze? Dan is SoftWash de ideale keuze. Zoals u bij onze projecten kunt zien, zijn de resultaten werkelijk verbluffend. Hoewel veel bedrijven beweren een SoftWash-expert te zijn, hebben enkel de bedrijven met een officieel keurmerk deze methodiek écht onder de knie. Wij zijn er trots op een van de 22 officiële partners in de Benelux te zijn, waardoor wij onze klanten de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Heeft u nog vragen over de mogelijkheden van SoftWash of wilt u een afspraak maken om uw project te bespreken? Aarzel dan niet om ons te contacteren via +32 (0)470 81 20 70 of via softwash@roww.be. U rekent op een spoedig antwoord.

Softwash
bottom of page